23.11.2014 г., 12:13 ч.

Потъналият Свят 

  Поезия » Философска
586 0 1

Когато дъждът покори таз Земя,
дали ще потъне, или ще залее
с една вълна Света?
Къде ли ще отидат всички хора
дарили много, много злоба
или тези пожънали труд и умора?
Къде ще отидат техните мечти
и дали това възможно е,дали?
Нима Света във воден
ще се превърне,
та Земята цяла ще обгърне,
а ние хората невръстни,
нима ще живеем
и с делата си мръсни ще куфеем,
и още толкоз болка ще излеем?..
Ах,красив потънал Свят,
мой невидим и вълшебен,
как да те спася,
кога ще спра тез мои огромни сълзи,
та да не потънеш веки ти..

© Гергана Чолакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??