5.08.2017 г., 12:23 ч.

Потърси ме! 

  Поезия » Любовна
622 1 3

 

Потърси ме в стръкчето трева,
когато капчица надежда не остане!
Мен ще видиш в бисерна роса
квася ти душата суша да престане!

 

Потърси ме в пламъка горящ,
когато вярата ти се продъни в нищото!
Мен ще видиш в пукота ехтящ
ръцете ти да сгрявам край огнището!

 

Потърси ме в повея нежен на бриза,
когато любовта от теб си отиде!
Принцът мечтан у дома му да влиза,
дух ще помилвам отново да види!

 

Между двата бряга в залите учебни,
потърси ме когато загубиш приятел!
От троскот - коренища съм лечебни
във ръцете благи на духът церител!

 

Кладите небесни ще запаля с пръсти,
ако в мрак потъне твоята пътека!
Светулките искрящи ще вплета в къдрите
с фенерите си в пътя ти да светят!

 

Потърси ме в болка и тъга!
Потърси ме в радост и нега!
На земята долу - Потърси ме!
На небето горе сред звездите,
Потърси ме!

 

Просто, Потърси ме!

 

04.08. 2017 г.

© Todor Nikolov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И аз така. Ти даже преди мен си започнал.
    Интересни и различни са стиховете ти.
  • Благодаря ти! Опитвам се да пиша добре. Правя го от скоро. Благодаря ти!
  • Аз ги чета твоите. Но не съм те коментирала.
    Има много нежност в стиховете ти.
Предложения
: ??:??