В живота има стари моменти.
Към тях не тръгвай със сантименти.
Щом в минали дни си се отнесъл,
големи храсти, явно, си тесал.
Спомени бивши ти ги отхвърляй.
Новите, все пак си ги загърляй.
Всичко това е избирателно.
Акъл си опичай, и то старателно!
Минало славно далеч е отдавна
и не върви във рубрика главна.
На новото,ти, приятел, наблягай.
Не с дърти икони, с мажоретки си лягай!
Какъв ще е кефа, никой не знае!
Пред микрофона всеки си трае...
Пич, за да си ясно разпознаваем
от чалгата взимай идеи назаем!
Да,туй не е пътя, ала вървим,
народно съзнание за да приспим!
Който тръгне по друга пътека
аз ще му кажа:,,Ти си човека!".
© Георги Янков Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса: