за дъщеря си
говори все по-тихо
пораснала била
по-бързо от тръстика
и хукнала да захаросва
на други спомените
така разправят
повечето майки
докато се уморят
съдби да месят
с думи и сълзи
докато се уморят
да пресоляват
© Мария Василева Всички права запазени