Позната история – лято
и разлика в годините,
несъвместимост деликатна
встрани от права линия.
Присъствие нечакано,
присъствие мечтано –
предчувствие за истински
неща непреживяни,
ръка върху косите ми,
целувката не помня,
и тръгваме по пясъка
без самочувствие за скромност,
с решителност естествена,
почти непредпазлива…
Законно идва есен
съвсем неподходящо сива,
и разлика в сезоните
усетена наскоро –
с раздялата прохождаща…
Позната история.
© Ел Асенова Всички права запазени
"ръка върху косите ми,
целувката не помня,
и тръгваме по пясъка
без самочувствие за скромност,
с решителност естествена,
почти непредпазлива…
Законно идва есен
съвсем неподходящо сива"
Чудесен текст, Ел! Съвпада с разбирането ми за поезия.
Поздравление!