7.09.2006 г., 20:33 ч.

Прагматизъм 

  Поезия
529 0 5

 

 

-Ти свойта младост посвещаваш:

помагаш без да обещаваш

и леко стигаш до прозрение,

в любовна тишина, замислена

и носиш полъха на озарение

с позиция недвусмислена,

а тя поддържа в сърцата жар,

превърнала ги в олтар.

 

 

-Душата ми, за обич гладна,

в съюз с главата хладна,

все иска нещо да намери

с ясен и прецизен взор –

над любовта ни бди, трепери

и фактите държи в обзор,

че има, над които страда,

но дружбата ни е награда.

 

 

-Без капка даже принуждение,

с бликнало въображение,

душата ни насилето търпи,

че носим хиляди наслади,

но радостта ни винаги върти

в талазите прекрасни,

оборващи химерите неясни.

 

 

-Откри ме в миг такъв – самотен

с погледа прецизен и грамотен,

когато бях посърнала, унила,

но чувствах пак такава сила,

защото всичко бях простила-

самичка бях се променила,

но питах се тревожна:”Кой,

дарил ми би дълбок покой?”

 

 

-А срещата ни бе опасна –

роди се дружбата прекрасна,

в която всякакво съмнение

събуждаше безброй мечти

и литнахме в настроение,

което обеща ми мило ти,

а този полет – твърде гладък,

донесе и балсама сладък.

 

 

-Предишни бури ме раниха,

но ти запази радост тиха,

която взехме неотстъпно –

усилието не бе напразно,

че днеска поведение престъпно

в поле на битка – безобразно,

не може срещу нас да ни излезне

и мракът помежду ни чезне.

© Валери Рибаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Бъдете щастливи!
  • Мерси,искрен е-въпреки всичко...
    Или не желаеш такъв?
    Поздрави!
  • Здравей, Романтична!
    Правиш вълнуващ коментар.
    Поздрав!
  • "-Откри ме в миг такъв – самотен
    с погледа прецизен и грамотен,
    когато бях посърнала, унила,
    но чувствах пак такава сила,
    защото всичко бях простила-
    самичка бях се променила,
    но питах се тревожна:”Кой,
    дарил ми би дълбок покой?”"
    Имаш невероятната дарба да откриваш навреме хората,които се нуждаят от твоята помощ!Поздрави!
  • самичка бях се променила,
    но питах се тревожна:”Кой,
    дарил ми би дълбок покой?”

    ТЯ знае кой е ТОЙ...
    Поздрави!

Предложения
: ??:??