22.11.2012 г., 21:31 ч.

Прашинка любов 

  Поезия » Любовна
651 0 7

Нарисувах в зелено крилата на лятото.

Пратих птиците рано на Юг.

Потъгувах след дългия писък на ятото.

Примирена останах си тук.

 

После бавно, тържествено тръгнах из нивите.

В длани мачках и вдишвах пръстта.

През нощта пях и буйствах до зори с самодивите.

Уморена проклинах страстта.

 

Преживях самотата си с мъдро спокойствие.

Не се втурнах след стари мечти.

Разделих се без плач с дребното удоволствие

да съм с теб. И забравих почти

 

... всяка буква от любимото някога име.

Паметта ми покри го с покров.

Но разбрах, че докато ме има, ще има

в мен прашинка от тази любов.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??