26.02.2008 г., 8:17 ч.

Празник 

  Поезия » Друга
551 0 5
 

ПРАЗНИК

 

Празник ли? Каква е тази дума?

Аз забравих да се веселя.

Помня само празника със тебе,

той отдавна вече отшумя...

 

Господа "приятелите" наши

са спокойни вече и добри.

Знаят ли какво е да обичаш?

Може би са затова сами.

 

Пред живота всичките сме равни

и еднакво всички ни боли.

Озлобени от чуждата радост -

във сърцата им завист  кипи.

 

Но ще дойде празник и тогава

с нова жар животът ще върви.

Те ще дойдат с многото съвети,

ще ги срещнем ли с "Добре дошли"?

 

Щом сме двама, няма място трети.

Няма и съвет за обич, знам,

който в чужд живот се меси -

цял живот се скита сам.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??