16.10.2012 г., 17:13 ч.

Празните кофи за смет 

  Поезия » Гражданска
333 1 0

Пред блока ни... и ето тук

държиме кофа за боклук.

Отвън - подмокрена с урея,

но хвърляме по нещо в нея.

 

Клошари има колко щеш.

С торбите се разхождат пеш.

Преравят я почти перфектно,

опоскват я дори директно.

 

Какво намират, гóрки, там?

Какво - освен самия срам!

Когато има хора гладни,

и кофите за смет са празни.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??