Отварям уморени очи
в още една самотна сутрин
в едно празно легло.
Никой не ме чака.
- Добро утро.
Казвам на себе си,
защото няма на кого.
В празна кухня.
В празна чаша.
Отново сипвам кафе за един.
В празна стая.
С празна чаша.
Прекарвам празния си ден.
И в празна вечер
напразно мечтая
да има някой до мен.
В празна стая, празно ехо.
- Лека нощ. До утре. - казвам.
До следващия празен ден.
05.03.2008
© Гергана Цветкова Всички права запазени
Бори се, момиче. Лека нощ.