12.07.2024 г., 10:01 ч.

Пред теб 

  Поезия » Любовна
142 0 0

         Пред теб

 

                     На А. 

 

Стоя пред теб – обикновено тъжно момче.

Изгубил душата си парче по парче,

Пребродил пътища незнайни,

Събирах спомени отминали, нетрайни. 

 

Минаваха епохи, години и дни.

И частици от мен откъсваха без да знаят колко боли.

Раздираха с нокти и зъби сърцето.

И казваха хората: “все по-тъжно става момчето”

 

Изгубил се сред времето на самотата,

Не спрях обаче да мечтая за силата на добротата 

И смачкван от безбожие и хорски гняв,

Все по-момчешки вярвах в любовта и не подгънах крак.. Останах прав! 

 

Стоя пред теб – обикновено тъжно момче.

Събрах във шепи душата си парче по парче 

И смело ги разстлах пред теб наведнъж,

А ти обгърна ги и тихичко превърна момчето във мъж. 

 

 

 

© Владимир Велев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??