22.11.2018 г., 12:58 ч.

Преди да им се обречем... 

  Поезия » Любовна
548 0 0

Преди да им се обречем...

 

Да, знам, не трябва да си с мене,

Вече имаш си официална твоя бъдеща жена,

А пред мен е категоричен пръстена годежен,

от него, очакващ да чуе заветното „Да“...

 

Но имам едно желание последно,

да ми се случат още няколко неща

и преди за други с теб да се оженим,

да избягаме заедно и непланирано в нощта...

 

Да отидем извън града до някоя река

и с дрехите направо да се хвърлим,

да се плискаме, да си запалим огън след това

и под открито небе с теб да се прегърнем...

 

Да гледаме звездите и да пием вино,

да си говорим, да се топлим, да горим,

да не мислим за бъдещето, проблеми и причини,

просто на свободата си в момента да се насладим...

 

А после да се надбягваме до някоя гора

Да се боричкаме и да играем на криеница в нея,

да танцуваме страстно танго под дъжда,

по улиците леко под пийнали силно да пеем...

 

Да се качим на случаен влак без билет и с лудост

на някой плаж изгрева с тебе да посрещнем,

Да направим нещо неразумно, някоя детска глупост,

да опитаме от всяко забранено нещо...

 

Знам, че края на това пътешествие, води към олтара,

където обичащи и влюбени трепетно ни чакат други..

Но моля те преди да им се обречем нещо лудо да направим,

което най-хубавата част от животите ни да бъде!

 

15.07.2016

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??