23.08.2012 г., 9:59 ч.

Предишната вечер 

  Поезия » Пейзажна
345 0 0

Предишната вечер

В среднощния мрак,
сред мигове тихи,
прокрадват се пак
тез шумове глухи
от градската вечер.

И все по-далече
отекват пак стъпки
на скитника вече,
полазен от тръпки
в прохладната вечер.

А дамските токчета
потропват сърдито,
с дъждовните капчици
надбягват се диво
сред мократа вечер.

Бучат ветровете,
огъват дървета
и сред блоковете
прелитат листата
на октомврийската вечер.

Но колите потеглят,
отлитат далече
и звездите угсват
сред утрото вече
след студената вечер.

И тук в тъмнината,
сред стаичка тясна,
не спира ръката,
а все по-прекрасна
рисува предишната вечер.  

София
17.10.2011

© Цветелина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??