14.07.2015 г., 23:31 ч.

Предсказание 

  Поезия » Любовна
548 0 0

Искам да ти гадая, 

но как, аз не зная!

Да предвидя бъдеще светло за теб -

погледнах небето, за да узная!

Попитах звездите - трептяха,

вятърът нежно шептеше,

облак виждах във мрака.

 

Искам да ти гадая!

Изчаках утрото светло,

попитах лъчите на слънцето жарко,

земята докоснах с ръка,

попитах буйния ручей в гората,

цвете откъснах – преброих му листата.

 

Отговора вече го зная -

щастие ще има за тебе до края,

а краят далечен 

никой не знае къде е.

Попитай сърцето - дочувахме глас,

попитай душата щастлива,

всичко знае за нас!

© Анжела Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??