2.03.2008 г., 17:37 ч.

Предсказание 

  Поезия » Любовна
1031 0 5
Искаш свойто бъдеще да знаеш-
решил си да ти гледат на ръка,
гледачка по кафе да ти гадае
какво ти предстои във любовта.

Как искаш ти сърцето да говори
и някой да превежда след това,
да имаш ключ способен да отвори
всякоя заключена врата.

Мечтаеш си за толкова вълшебства,
а бъдещето всъщност е едно -
не знаеш ли, че любовта е детство -
тя не зависи от кафе и от жито.

Веднъж ще връхлети, ала во веки
в сърцето ти след нея ще гори
и няма да я спрат магии, клетви,
и огъня не би я спрял дори...

Но този твой инат така напира -
държиш да знаеш всичко за напред.
Ех, знай от любопитство се умира!
Но виждаш ли - извадил си късмет!

Ето ме пред теб като гадател
и бъдещето твое ясно знам -
безумна обич, Бог ти е изпратил,
огледай се и ще я видиш сам.

Аз сто пъти пред теб ще го повторя
и няма начин да не разбереш -
картите напълно ясно сочат
как точно мен сега ще избереш.

© Васка Мадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??