Прекрасен ден! Живеем с вяра,
опитваме от милостта на Бога.
Оставяме греха си на олтара,
загърбваме съмнение, тревога.
Днес пак се посвещаваме на Тебе –
Създател наш и Господ, и Баща.
И просим хляба нам потребен
и избавление за нашата душа.
Опитали сме и познали сме Те ние,
че Ти си благ и даваш със любов.
От извора на милостта Ти пием,
стоим под Твоя свят покров.
Прекрасен ден! Такъв е всеки,
щом с Теб по пътя сме поели.
Щом Словото Ти ярко свети
и учи ни да бъдем смели.
Прекрасен ден! Щом почне с Тебе,
ще свърши с нашето „Благодаря!”.
Така денят ни става цветен,
облян в небесна красота.
© Галина Пенева Всички права запазени