22.06.2019 г., 20:16 ч.

Прекрасно лято 

  Поезия » Пейзажна
830 0 0

Добро утро, лято.

Рано днес се съмна.

Ухаеш на липи

и капчици, дъждовни.

 

Лято пеперудено,

с концерти на щурци.

С ниви чисто злато,

с копринено небе.

 

Здравей, прекрасно лято!

Ухаеш на мечти,

за слънце и за плажове,

за далечни пъгешествия

 

Лято с вкус на диня,

мед и сладолед,

С билки лековити

омайващи душата.

 

Спри се, мое лято,

и дълго остани!

 

© Румяна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??