19.08.2012 г., 12:06 ч.

Преображение 

  Поезия » Пейзажна
597 0 0

      

 

 

Надзъртат от лозата сталактити,

а лятото променя своя цвят.

Изсъхнали, мустачетата впити, 

щом първите оси се появят,

 

сбогуват се с окапващите листи,

предвкусват благодатен гроздобер.

Любуват се на багрите златисти,

очаквайки от зимата хабер.

 

Но топло е, навън е още лято.

Е, щъркелите стягат своя път …

Събират носталгичното си ято

и рони се пресъхнало брегът.

 

 

 

 

 

© Дияна Ханджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??