16.01.2007 г., 21:56 ч.

ПРЕПИВАНЕ С ЛЮБОВ 

  Поезия
1955 0 15

Не от любов, а с любов ще препия.

Нека ме дави жесток махмурлук,

като животно ранено да вия -

тя, любовта, е без цвят и без звук.

 

Само ухае. А благите пръски

 дето полепнат - поникват цветя.

От аромата им нежен възкръсва

 пламък на нова любовна игра.

 

Допир на чувства. Конвулсно потръпват

двете разголени наши мечти.

Те от наслада в една се превръщат,

белег между им съвсем не личи.

 

Не от любов, а с любов ще препия,

без притеснения, без капчица свян.

Няма по-силна от тази магия -

с пръст да те сочат: „С любов е пиян!”

 

 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??