20.01.2024 г., 21:06 ч.

Прераждане 

  Поезия » Любовна
190 4 8
               Прераждане

                       На А. 

 

Очите си отново с теб намерих,

Угаснали те бяха, дордето в самотата тлея. 

Сега луната с поглед даже в миг измерих, 

За да открия, че по-красива си дори от нея. 

 

Отново чувам музиката на живота, 

Изгубил бях насладата, която всяка песен носи. 

И ден по ден живях с таз’ тиха несгода –

За мъничко утеха душата ми да проси. 

 

Отново вдишвам на живота ароматите…

Откривам пак и всеки вкус и всеки цвят.

Благословен с на любовта помадите,

Намерих цял един нов свят! 

 

И тъй, загърбил миналото бездиханно

Нещо простичко открих, 

Дано не прозвучи ти странно,

но срещайки те аз истински се преродих. 

 

20.01.2024

 

© Владимир Велев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??