22.01.2013 г., 9:28 ч.

Прероди се! 

  Поезия » Философска
488 0 0

Не искам в деня си да срещам сърдити лица.

Не искам в деня си да усещам хора с лоши сърца.

Искам само доброта и мисля, че това му трябва

на света.

 

Всеки ден ние хората да виждаме, че

имаме душа, с която да чувстваме и обичаме.

Че някъде има една обагрена зелена поляна,

по която можем да тичаме, като деца да се

радваме на мига и да Обичаме.

 

На всичко гледаме с ужас и неодобрение.

За всичко искаме оценка и мнение. Къде отиде

мисълта, че правиш всичко за себе си? Къде си?

Не знаеш май, ами намери се! Не живей за

мнението на другите! Прероди се!

 

Не чакай някой вратата да ти посочи, а побързай и

сам я отвори. А ако ли не, от прозореца скочи, нищо

че ще те заболи... Няма лесни неща в този живот.

Едни скачат, други без да мърдат стоят. Никога не

заставай на този кръстопът, скочи и виж дали рискът

ще те изкачи към нови висоти. Едно е сигурно... Не се

отказвай ти, а виж че носиш в себе си сила и мечти!

© Симона Илова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??