9.07.2023 г., 19:16 ч.

Престорено 

  Поезия
203 0 0

С една въздишка в сетен вопъл,

откъсна болката от мен…

престореното ти „Обичам те“

издъхна с певчески рефрен.

 

Не истината ме срази…

не болката в мен сломи ме…

Очите казаха ми в миг…

приключи всичко…остави ме…

 

Любов не е… не бе любов…

във мрежите тъга люлей.

Там мнима чувственост и зов

зад гърбовете ни се смей.

 

Неутешима в призрачния тон

раздялата ни върна в мрак…

на дните в облика различен,

разделящ рай от черен ад.

 

Емоционално нестабилни

от безпокойството телата,

като зрънца разпръснати в калта

изтляваха в по единичност сляпа.

 

Любов не е … и не любов

е името на всяка плътска жар.

Свалени маските изгарят

на задната седалка на страстта.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??