21.04.2017 г., 13:50 ч.

Превръщане 

  Поезия » Любовна
1012 1 2

В собствения си душевен лабиринт
за кой ли път се скитам аз объркан.
Нито спирт, нито мехлеми, или бинт,
лекуват раната, която сам човъркам.

И знам, собственоръчно издълбах
поредна празнина в моите чувства.
Добре поне, че сам си го признах,
превърна се в моето изкуство.

Всеки следващ път по-упорито
скачам смело в купчина от болка.
Сърцето стотен път лежи разбито,
но не умира
пиша стих и толкоз.

Изхвърлям те от моята система,
без грубости, а с финес и чувство.
Единствено лекуваш болни теми,
когато ги превърнеш в изкуство...

© Серафим Аянски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Пепи! Опитвам се да го пазя повечко, но пък откъде ще има муза иначе..
  • Много добро! Много ми хареса!..... И все пак, моля те, по-внимателно със сърцето! Трябва да пазим моторчето! Поздрави, Серафим!
Предложения
: ??:??