28.05.2008 г., 23:50 ч.

През погледа на една пеперуда 

  Поезия » Любовна
962 0 12
Красотата е научена да мълчи...

В погледа на една пеперуда
аз открих непознати мечти -
опиянена подгоних ги лудо!
Ех, че сладко опи ме нектара,
а отпих само глътчица-две.
Самодивска омайна отвара
май ума ми нацяло превзе!
Полетях на криле от коприна
и докоснах вълшебството с длан.
Там, във чудната райска градина
от любов бе духът ми пиян!
Как примамливо само ме грабна
ароматът на диви цветя!
Този миг в шепи как да открадна?
Тъй ревниво го пази дъга...
Ето, свършва последната глътка.
Еликсир на живота ли бе?
Да откриеш нечувана тръпка
в пеперудено нежно сърце!
Красотата е нейното име!
Този свят на един пръст върти!
Най-безмълвно през мене премина...

Красотата е научена да мълчи!

© Васка Мадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??