19.01.2017 г., 12:37 ч.

Причастие 

  Поезия
285 0 2

ПРИЧАСТИЕ

 

Как приличаш на пролетта –

млада, буйна и всеотдайна

и ухаеш на полски цветя,

на тревите и техните тайни.

 

Във очите ти слънце блести,

във косите ти вятър се рови.

Любовта като извор струи

от сърцето ти с пориви нови.

 

Пеят птиците с твоите устни

с глас вълшебен, омаен и див,

а мечтите със тебе препускат

във деня възроден и красив.

 

Във душата си – чиста обител –

пречисти ме, мой Ангел – спасител!

© Симеон Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??