14.02.2018 г., 23:27 ч.

Причината 

  Поезия » Любовна
543 0 2

ПРИЧИНАТА
Р. Чакърова

 

Една и съща е причината
и за сълзѝте, и за радостта.
И колкото и път да е изминала, 
в сърцето пак се връща Любовта.

 

По-често ни боли , отколкото
да ни разсмива, пущина незнайна!
Но ако някога престане болката, 
то значи приближава гара крайна...

 

И влакът празен ще изсвири дрезгаво
и ще изкашля пара тъмно сива.
А Господ тъжен ще руши съзвездия,
когато част от Него си отива.

 

Не искам аз и ти да сме причината
за толкова угаснали звезди...
За да сме част от светлото им минало, 
 бъди до мен... Сега бъди!

 

Лондон, 13/02/2018 , 19:40

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??