15.01.2018 г., 21:30 ч.

Причината за рака (текст на песничка) 

  Поезия » Хумористична, Авторска песен, Друга
801 0 2

И ето, че откриха, причината за рака,
и тя била познайте - скрита под мустака.
Това установиха, учени дузина,
това е - казват те - научна медицина.

 

Припев:
Ех радвайте се вие със мустаците,
лечение намериха за раците.
Причината е скрита под мустака,
ако го няма - няма го и рака.

 

Та ето как направили научното откритие:

 

На сто и трийсет рака, отъргали мустака,
а други сто и трийсет, оставили да чакат.
Ония, без мустаците - веднага се споминали,
а тия, със мустаците, си веели байряците.

 

И изводът научен, направо се навира,
обръснеш ли мустака - ракът си умира.
Без химии, инжекции, клизми, абокати,
без гадене, подлоги и разни аромати.

 

И без хирург, със нож да те разпаря
от тук отиваш, право при бръснаря.
Обръсва той, с бръснача си мустака
и що до видим - колабира рака.

 

Припев:
Ех радвайте се вие със мустаците,
лечение намериха за раците.
Причината е скрита под мустака,
ако го няма - няма го и рака.

 

Това важи безспорно и за дамите
Не се правете, че мустаци нямате.
Затуй любима моя - почисти мустака
Така не ще те хване нивга рака.

 

Припев:
Ех радвайте се дами със мустаците,
лечение намериха за раците.
Причината е скрита под мустака,
ако го няма - няма го и рака.

 

Автор: ПИ

© Пламен Иванов - ПИ Всички права запазени

Това е текст на все още неизпята песничка. 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??