28.01.2009 г., 7:53 ч.

Причините 

  Поезия » Друга
462 0 2
Ние не сме герои,
колкото и да ни се иска.
Втълпяваме си качества,
с които да парадираме.
И това не е нарочно,
просто такъв е човекът.
Бързо измисля причините,
сякаш за тях ще живее вечно.

От колко време ги чаках -
събитията, които ми трябват.
Когато и мислите падат,
да има една да ме радва.
За да бъдем доста щастливи,
не ни трябва толкова много.
Причините, когато са живи,
животът се връща отново.

И аз не искам изчакване,
не ми трябва да бъда вечен.
Вместо постоянно заякване
и поход твърде далечен.
Кому му трябват илюзии?
Всеки може сам да успее,
когато вътре в себе си научи
всички причини да живее.

© Христо Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Кому ли трябват илюзии? или На кого му трябват илюзии?
    "кому му" е толкова неправилно, че нямам думи...

    и още тук-таме думички ме пообъркаха, но това си е мой проблем...
  • така е някак ...
Предложения
: ??:??