13.10.2007 г., 16:21 ч.

Приказка 

  Поезия
760 0 22
Живяла е във приказна страна
една незнайно чудна хубавица!
Изчаквала голямата вода
да донесе красива огърлица!

Живяла тя във замъка сама.
Но както често случва се накрая -
отворил е голямата врата
просякът... и взе, че я омая!

Къде изчезна мигом гордостта?
Свалила маската на ледено момиче
и влюби се за пръв път до сега,
но... не във принца звезден от мечтите!

Влюби се във просяка на прага,
в черната му лъскава коса,
в сините очи на леопарда,
в дрипите... Но тъй не го позна!

Забрави тя за златна огърлица,
забрави за богатства и имот.
Сърцето и към него я повлече,
с целувка запечата любовта!

© Анета Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??