18.12.2008 г., 13:09 ч.

Приказка 

  Поезия
444 0 0

Прочети ми приказка -

искам да заспя,

да политна с вятъра -

искам и крила.

Да открия изгрева

в звучна тишина,

да избегна залеза -

искам светлина.

Покажи ми времето,

искам мъдростта,

искам, без усилия,

да сглобя света.

В шарени одежди

да родя смеха,

бърза като мигове -

да стопя властта.

Прочети ми приказка,

даже не една,

за да видя слънчеви

хора и дъга.

В нея да съм огнена,

пареща стрела,

себе си попарвайки

да се променя.

 

 

17.12.2008г.

© Ангелина Кънчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??