Прочети ми приказка -
искам да заспя,
да политна с вятъра -
искам и крила.
Да открия изгрева
в звучна тишина,
да избегна залеза -
искам светлина.
Покажи ми времето,
искам мъдростта,
искам, без усилия,
да сглобя света.
В шарени одежди
да родя смеха,
бърза като мигове -
да стопя властта.
Прочети ми приказка,
даже не една,
за да видя слънчеви
хора и дъга.
В нея да съм огнена,
пареща стрела,
себе си попарвайки
да се променя.
17.12.2008г.
© Ангелина Кънчева Все права защищены