8.01.2009 г., 14:38 ч.

Приказка 

  Поезия
502 0 0

С фрак или с венчило тежко,

ще поемеш пътя си човешки,

от пелена до венчило с було,

ще те гледам и ще те изгубя.

 

Ще лягаш с приказка за лека нощ,

с онази, дето те приспивах,

ще я разказваш за разкош,

защото приказката е още жива.

 

Разкажи я толкоз пъти,

колкото съм казвал,

за да може и след рода ти

друг да я разказва.

 

С приказката ще живееш,

няма да умреш,

ще се прераждаш и копнееш,

и всеки ден ще бъде днес!

 

© Росен Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??