10.09.2007 г., 9:39 ч.

Приказка една 

  Поезия
629 0 8
Приказка една

Листата тихо шумолят
с наслада мека във нощта
и нежно думите редят -
разказват приказка една.

Любов и топлина даряват,
докосват сляпо тишината,
с копнеж и радост озаряват
и с чистота, като водата.

И луната длани две
протяга към листата
с невинност, като на дете,
което тича по росата.

Облива ги с безкрайна светлина
и милва ги с усмивка ведра,
и в тази приказка една
потапя устните си бледи.

© Виктория Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??