4.09.2007 г., 9:23 ч.

Приказни герои 

  Поезия
1981 0 9
Къде сте, мои приказни герои?
Дълга върволица, в горските покои!
Хванали се те, всички за ръце!
Разиграват туй весело хорце!
Катерица палава и заек бързоног!
Баба Меца лакома и елен еднорог!
Седемте козленца и вълк единак!
Кума Лиса с черна врана в крак!
Много благост, кротост - пълен вир!
Всички приказни герои греят в мир!
Туй хорце доста дълго продължи.
Мръкна, стана късно, Слънцето се скри.
Тъмно, няма свещи, Луна се появи!
Светна цялата поляна, заляна от софри!
Хапна дружина, мирна от мрак до зори!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??