12.06.2007 г., 9:23 ч.

Прилепи 

  Поезия
539 0 4

Прелитащо хвърчило в нощта
се носи над земната шир.
Прилепът - дали е хвърчило или Демон,
нарушаващ човешкия мир.

Какво ли сте сторили, прилепи, вие,
че се радвате на такава неприязън?
Какво ли в душата си
всеки един от вас крие?


У вас е стаен тих шепот,

край вас - пада тъмна пелена.

Пелената е човешкото невежество,

убиващо от суеверие в тъмата.


Аз бих се срамувал,

бих се опръскал с мръсна кал,

ако нямах капчица жал

към вас - творения на вечерта.


Прилепи, тихо летете.

Бъдете красиви деца на тъмнината,

летете и не забравяйте,

че има добри хора по света.


Не забравяйте, че има места -

чисти и мирни простори,

където да летите волни,

щастливи и свободни!


06.08.1995 г.

© Красимир Кънчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??