26.07.2007 г., 11:58 ч.

ПРИНЦ ИЛИ ПРОСЯК 

  Поезия
575 0 11
Скъсах струна в тъмнина,
грешна е моята следа.
В мантия от тишина
аз обвих се, пребледнях,
за обич свидна зажаднях.
Принца дълго чаках,
другите с тъга оттласквах
от себе си  или  от гордостта.
Не знаейки що ще срещна,
богатството или бедността.

Но знам, дори  просяк да е,
в сърце  цял свят ще събере!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??