25.10.2013 г., 17:36 ч.  

Принцеса 

  Поезия » Хумористична
1358 1 6

                                                                         "За принцеса навярно съм слаба..."

                                                                                                               Ники Комедвенска

 

 

Пантофката ме стяга по мазола,

а толкова да бях си я харесала. 

Внезапно лъсна истината гола,

че аз не съм родена за принцеса.

 

Къдриците златисти не разресвам

със гребенче от морска костенурка.

Навярно аз не ставам за принцеса -

спокойно във панелка си живуркам.

 

А тъй да ми се ходеше на бала,

сърбяха ме петите да танцувам.

Но този принц бил пълна ала-бала -

той жаби не умеел да целува.

 

Оказа се изпечен комарджия,

без жал дори конете си продаде.

Ех, жалко! Но пък аз не съм от тия,

които се предлагат за награда.

 

Животът царски много ми хареса,

но тиквата не стана на каляска.

Не ми е писано да съм принцеса -

останах си Анелия от Хасково.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотно!
  • Су-пер! Финалът няма равен просто!
  • ...а е приказно! Поздравления за искрения стих!
  • Хихи...Ти с твойта Алиса Джу, поведе хорото сякаш, обаче тази приказка просто ми скри ... шапката с перото... Ваше Невисочество Анелия от Хасково страшно харесах Вашата приказка!
  • Аааа, Нелка, жестоко е
    Някаква приказна зараза е плъзнала тия дни, но така да ми харесва...
    Липсваш тук да знаеш
  • Е това накрая ме разби!!! Поздравления!
Предложения
: ??:??