14.06.2009 г., 19:57 ч.

Принцеса ли? 

  Поезия » Друга
1004 0 15

       ПРИНЦЕСА ЛИ?


Пепеляшка съм, но наопаки.
Цяла нощ съм твоя принцеса -
покорна или господстваща
корона нося... в сърцето си.

Мога да мъркам мило,
мога да съм жестока...
Вземам каквото искам
и както ми се харесва!

Магия ти нося нощем -
потрепваш като пред буря.
Опустошителна съм ти винаги,
но всяка нощ молиш за още.

Окови са ми косите,
устните ми са змийски...
И триста начина зная,
по които да те поискам...

По изгрев съм вече друга -
стопява ми се магията.
Пепеляшка съм чистокръвна,
щом слънцето пак царува.

Сутрин ме яхват грижите,
мятам костюм с гримаса,
поръсвам се с целомъдрие -
счетоводителче средна класа.

И просто така от скука,
замъчи ме женска драма,
дали след моето тръгване
ти се превръщаш... в жаба?

© Калина Игнатова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??