24.03.2020 г., 12:49 ч.

Принцът 

  Поезия » За деца
747 0 0

Имало едно време

един умен цар.

Искал синът му жена да вземе

и му казал:"Добрият път е труден.

За да вземеш ти жена -

трябва да спасиш в съседната страна

една принцеса прекрасна

от ламята зла, ужасна."

Взел принцът боздуган,

от змея бил подигран,

но без страх от участ зла

и твърд като скала

до него бързо се доближил

и с боздугана го убил.

В двореца той се върнал

и принцесата прегърнал.

Три дена пили

и се веселили,

а мъдрият му баща

казал му:

"За да разпериш крила -

върши добри дела.

Тук се крие добродетелта,

тъй ще се спаси света."

© Георги Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш!" »

16 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??