7.05.2016 г., 10:42 ч.

Приоритет 

  Поезия » Философска
368 0 0


април 2016 Румяна Славова

 

Ти знаеш ли какво е обич
и в чии сърца е жива тя?
Как да я опазиш, да раздаваш...
Как да си загърбиш гордостта?
Как, за минута време, да забравиш
сивата житейска рутина
и верен на сърцето да останеш-
глух за доводите на ума!?
Знай, случва се любов като по книга,
щом от нея спреш да се боиш!
Подвиг героичен не е нужен.
Дреболия и внимание стигат
едни очи да озариш.
Не превръщай в търговия,
не предлагай я назаем -
тя не е луксозен дар!
Обичта живее в малките неща.
На големите сърца-приоритет.
Тя е бонбон в целофан;
цвете с усмивка-без повод;
любима вечеря; топъл дом...
Не бъди пестелив, а раздавай!
Не приемай я за навик, бреме...
Безразличие не позволявай-
обичта не забравя!
Тя не е сезонен вирус,
но обсебва по 24 часа и след...
Обичта е мисъл, нескончаем интерес;
разговор в 2 след полунощ;
обещание и избор;
обща посока и път;
в труден миг-протегната ръка;
свободата да покажеш слабост...
Не изричай най-силните слова,
ако в теб е скрит авантюрист!
Тя е искреност и чистота;
радостта от липсата на страх;
надеждата за сбъдната мечта...
Обичта не е заучена фраза;
статус с малки букви;
мълчание с хладна гримаса...
"Обичам те" е:
"Имам време!"
"Тук съм!"
"Ще се грижа..."

© Румяна Славова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??