26.03.2008 г., 7:57 ч.

Природа, Бог или... 

  Поезия
550 0 2

Природа, Бог или...

 

Силна буря се днес разрази!

Блесна слънце за миг, безотрадно.

После някак унило се скри

и завихри се мини торнадо!

 

Вятър бурен прекърши цветята

и изтръгна вековни дървета!

Дъжд пороен удави полята

и обрули овощни цветчета!

 

На природата малко ú беше!

Вдигá покриви, силна върхушка.

По прозорците силно трещеше

бясна, мартенска, злобна градушка...

 

... да отнеме последна надежда

на сърцата стаени – човешки!

Никой вън шепнешком не поглежда,

а се моли коленно – на свещи...

 

„Защо, Господи, прати ни тази

демонична и мартенска хала?!

Дали нещо у нас те подразни!?

Не е късно за прошка и...

Хвала!”

 

24.3.2008г

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??