Природа, Бог или...
Силна буря се днес разрази!
Блесна слънце за миг, безотрадно.
После някак унило се скри
и завихри се мини торнадо!
Вятър бурен прекърши цветята
и изтръгна вековни дървета!
Дъжд пороен удави полята
и обрули овощни цветчета!
На природата малко ú беше!
Вдигá покриви, силна върхушка.
По прозорците силно трещеше
бясна, мартенска, злобна градушка...
... да отнеме последна надежда
на сърцата стаени – човешки!
Никой вън шепнешком не поглежда,
а се моли коленно – на свещи...
„Защо, Господи, прати ни тази
демонична и мартенска хала?!
Дали нещо у нас те подразни!?
Не е късно за прошка и...
Хвала!”
24.3.2008г
© Надежда Борисова Todos los derechos reservados