3.10.2022 г., 0:06 ч.

Присъница 

  Поезия » Хумористична
256 1 2

2020 Румяна Славова 

 

Сабуждам са сабахлян... пугрузняла! 
Въх, ми ся како ши прая!? 
Ду фчера бях у селу убавица първа. 
Нощеска красутата пу терлици са изсули
Ся кък ши слея на плущада за цигари? 
Ми мойто либи, аку ма угади, 
а чи съм станала плашилу!? 
Ши земи са уткажи от венчилу
и мума ши си устана. 
Я по-хубу яз да си сида у нази, 
чи от уплах накоя кола ши ма пригази. 
Ши легна пак да дремна малку. 
Нал викат - спанету разкрасява!? 
Пък таа заран ко ми стана!? 
Ей гу на, сабуждам са отнову, 
ма ни смея са пугледна... 
Слипишката търся углидалу. 
Отварям бааавну лявуту зеркалу... 
Брех завърнала са й убустта ми! 
Май нощес ми са присънили кошмари. 
Камак да ми падна от сърцету, начи... 
Ейй, ни било наяви!
Ма на никой няма гу разкажа. 
Пу пу пу, три пъти плюя в пазва, 
чи да ни земи ми са сбъдни! 
 

© Румяна Славова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??