21.04.2005 г., 1:17 ч.

Привечер 

  Поезия
699 0 3

Думите се стичат
шепнешком -
капчици
по капчици увличат.
А пък тялото на вечерта
е дом,
в който
с обич
многогласна ни изричат.

Стъпвам в мислите ти
пипнешком
и докосвам
с устни светлото начало.
Знаци буквени
на стон,
след стон
се разливат
като образ в огледало.

Пръстите до звън
са камертон,
незатихващ
допир,
сътворен изцяло.
И унасят
в мелодичност от синхрон.
Дом градят
с душа, сърце и тяло ...

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??