24.06.2016 г., 20:36 ч.

Привечер 

  Поезия
412 1 2

Зелено величие до скален масив,
отгоре се шири  небето,
внушаваш респект, така убедително,
в спокойствие всичко обвито.

Седя и те зяпам, а вече смрачава се,
щурците ми казват "прибирай се",
две- три светулки ми дърпат ръката,
а аз онемяла не мърдам.

Слънцето вече е зад хоризонта,
луната ме гледа със укор,
пътя назад е време да хващам,
звезда даже се е подала.

Сливам се със сенките на тъмни пътеки,
отстъпвам без капка желание,
с тъпата болка на леко убождане,
идваща с всяка раздяла.

© Misteria Vechna Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Стериотипите ми причиняват задух, умишлено използвам "зяпам".
  • Да, чудесно! Ама това "те зяпам", нещо ми развали романтиката!
Предложения
: ??:??