19.10.2007 г., 20:21 ч.

Приятел 

  Поезия
778 0 7
Приятелю наш, отвори очи
и стига мисли само за пари.
Без тях не може на земята,
но знай, не стоплят те душата.

Когато в късен час
останеш сам,
мисли за нас.
И знай, че в нужда
имаш нашето рамо
за сметка на приятелството -
само.

Приемаме те с твоите лоши и добри страни.
Подслон ще ти дадем, храна, пари.
Когато имаш мъка – раздели я,
Щом имаш радост – сподели я.
И ще видиш изведнъж
как усмихва се сърцето
след проливен дъжд.

Някъде далече – от земя и род,
ние сме събрани от вихъра живот.
Всеки носещ своита орисия,
а намерил в другия приятел и споделил я.

Но приятелството трудно се гради,
затова, приятелю, помни:
Безценен дар е то.
От плевели пази го,
защото скрие ли се някой ден
от теб и от мен,
няма връщане назад,
а ПРИЯТЕЛ ли си –
значи да си най-богат.

© Надежда Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??