12.12.2008 г., 0:10 ч.

Приятел 

  Поезия
780 0 3
Приятел е този, който знае всичко за теб и все още те харесва.
                                                                                               Елбърт Хъбард




Не сте много,

а и колко сте точно, не знам.

Не е много,

но колкот’ любов имам, на вас ще я дам.

Не е дълго,

но кой ги брои годините, дето ви знам.

Не сме богати,

но за мене сте най-големия дар.

Не сте идеални,

но за мене – най-добри.

Често викат ни бунтари –

не ни омръзва до зори.

И винаги спорим –

вечно нещо ни гори.

Винаги различни –

всеки странен в собствен стил.

Често сме пияни,

без някой да е пил.

 

 

И вашите сърца горещи
стоплят ме, когато има студ.
И ваш'те думи тежки
връщат ме от грешен път.
 

…..
Но тъжен е краят на тази мечта...
... че когато от тебе си иде приятел,
светът загубва част от свойта красота...

 

© Теодора Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??