10.01.2012 г., 16:12 ч.

Приятели 

  Поезия » За деца
1639 0 24

                 

 

Малко мравче крета бавно,
крета бавно, ама славно,
че храница за дечица
е събрало във горица.
Но, не щеш ли, на пътечка
се препънало във клечка.
Разпиляло си зрънцата
надалече из гората.
И ударило крачето,
плаче, плаче мравче клето.
Па дошло е буболече
и с усмивка то му рече:
- Ставай, ти си юначина,
имаш здравичка  гърбина.
Ние ще сберем зрънцата,
ей ги тука из тревата.
После заедно, двамина,
че нали сме си роднина,
тук ще подредим софрата
и ще нагостим децата.
Скокна мравче и забрави,
че крачето си удари.
То усмивката си върна,
буболечето прегърна.
Не е вече сам-самичко,
а с приятелче добричко!  

 


 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??