1.08.2017 г., 11:10 ч.

Приятелите 

  Поезия » Философска
632 0 3

                                                     Приятелите

 

Приятелите, ако са истински, остават,

в трудни моменти не те забравят.

В болест и радост държат твоята ръка

и стоплят с думи твоята душа.

 

Когато земята сякаш потъва в твоите нозе,

с риск да пропаднат ще подадат своите ръце!

Ще те нахранят гладен, подкрепят и когато си сит

и в ден слънчев, и в мразовит.

 

Когато разбито от любов е твоето сърце,

ще те погалят по главата, както когато беше дете! 

Ще утешат твоята мъка голяма,

друг като истинския приятел няма!

 

Дали жените до нас са ни приятели

или само ще си останем мечтатели!?!

Който има приятел любима жена,

е най-щастливият човек на света!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??