15.10.2011 г., 15:16 ч.

Приятелство 

  Поезия » Друга
569 0 11

 

Приятелство


Най-добрият ми приятел е бялото платно

Пиша и си мисля – как така, 

кой си ти да гледаш моята творба!?

Окото е прозорец на душата.


Леонардо ще рече - "живописта е няма поезия", 

а поезията - "сляпа живопис".

Размисли тогава кое е по-тежко?

Да бъдеш сляп или ням?


Също размисли кое е по-важно -

името или образът,

едното се мени със страната,

а другото - със смъртта. 


А пък аз ще кажа – палитрата на

художника е нищо, окото прави всичко.

Истината е една - че изкуството трябва

да бъде почеркът на живот.


А пък приятелството е

присъщо само на човека!!!

© Мина Конарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??